Lentekriebels!

Het begon met deze twee schattige konijntjes:


Neen, eigenlijk begon het met een kriebel. Een kriebel om iets te maken, liefst iets moois en schattigs, en iets dat niet te lang zou duren om af te maken. Ik ging aan het schetsen, en toen aan het naaien en zo werden eerst Lotje (roos) en toen Blanca (grijs) geboren.

Maar toen kriebelde het nog. Ik voelde het kriebelen om al dat schattigs met anderen te delen. Marieke, mijn dochter van 11, voelde de kriebel ook, en we gingen aan de slag! We tekenden, planden, foto-shootten, lay-outten, plakten en knipten tot we het eerste nummer van "Liefde uit de Lappenmand" af hadden. We moeten het nog netjes kopiëren, maar de eerste, ruwe versie is af!


Onze hoop is dat anderen te laten meegenieten van onze creatieve ideeën. Dus er zit een patroon in om Blanca te maken, compleet met jurk en sjaal.



Er zit een patroon op ware grootte in het boekje, klaar om uit te knippen en te beginnen naaien:

  

Maar ook een gedetailleerde werkbeschrijving:

  

En mooie technische tekeningen, zodat alle stappen duidelijk zijn:
 

Maar we hadden nog veel meer ideeën, dus maakten we een heel lente-nummer met lente-tekeningen, een lente-recept en een lente-gedicht. 

  

De recepten die oma's doorgeven zijn de beste:


Marie zorgde voor een stap-voor-stap tekenpagina:


En omdat we van papieren post houden, én van cadeautjes geven, is er ook een prijsvraag in ons tijdschriftje.



Het lijkt ons zo leuk om post te krijgen in onze Lappenmand. Schrijf jij ons ook?


Nu rest ons nog één belangrijke taak: lezers vinden! Gisterenavond knutselde ik nog deze mooie tijdschriftenhouder in elkaar. De konijntjes zitten erbij om hun tijdschriftje aan te prijzen:


Ik heb gisteren al mijn moed bij elkaar geraapt en een berichtje gestuurd aan de vriendelijke mevrouw van Fairy Tailors in Tervuren, om ons tijdschriftje voor te stellen, en te vragen of ze het zou willen verkopen in haar winkel. Het is een supergezellige winkel, met een heel vriendelijke mevrouw. Naast stoffen en mercerie, verkoopt ze ook handgemaakte spulletjes zoals keramiek en juwelen. Wij vinden dat ons tijdschriftje er helemaal zou passen, omdat mensen die de konijntjes willen maken, hun materiaal in de winkel meteen erbij kunnen kopen. Zelf hoeven we er geen geldwinst op te maken. Onze winst is het plezier dat wijzelf, en hopelijk anderen, aan ons boekje beleven. Daarom willen we de opbrengst van onze lente-editie aan Natuurpunt schenken.


 We gaan sowieso een aantal tijdschriftjes cadeau doen aan mensen waarvan we weten dat ze er plezier aan zullen beleven. Zo verzekeren we onszelf toch al van een aantal lieve lezers!














Reacties

MEEST GELEZEN