zomereditie in de winkel

Ons zomernummer is af, gedrukt én ligt in de winkel, nog vóór het einde van de zomer! Het boekje is te koop bij Fairy Tailors in Tervuren (die wel op vakantie zijn tot 15 augustus) en via dit blogje. Het is iets dikker geworden dan het vorige nummer, want we hadden toch veel ideeën die we kwijt moesten! Als thema kozen we voor "picknick", wat bijna synoniem is met zomer. Het omslagontwerp bleef hetzelfde (ontworpen door Marie), maar met een foto van Pim en Patje de picknickpoezen en met fellere kleurtjes.


Het zomergedicht is ook van Marie. Zij is nu 11 jaar, maar ze schreef het vorige zomer, toen ze tien was.


 Je krijgt natuurlijk het patroon en de werkbeschrijving om de poezen zelf te maken. En wat extra uitleg op deze blog, over omgekeerd appliceren, de techniek die ik gebruik om de gezichtjes van de poezen te maken.


Een zomers recept mag ook niet ontbreken, natuurlijk. Wij proberen thuis lekker, voedzaam en gezond te eten, en dit recept past daar perfect in. Het is rijk aan groenten en zeer draagbaar, wat toch handig is voor een picknick. Ik gebruik verschillende soorten bloem, nooit gewoon witte: volkoren, spelt, boekweit, haver (gewoon havermout fijn mixen), zo vermijd je dat je te eenzijdig (altijd maar tarwe) eet, en voor mensen die er gevoelig aan zijn, kan je het gerecht dus ook glutenvrij maken.


Dan volgt het sjaaltje van Pim en Patje, en een mooie tekening, die je kan inkleuren. Dat kan je trouwens met het hele boekje!


Na het patroonblad volgt de uitleg voor het borduren van madeliefjes. Die gebruiken we om de picknickdeken van Pim en Patje te versieren, maar je hoeft daar niet te stoppen, je kan vanalles mooier en zomeriger maken met een madeliefje of vijf!


 Lucas (8jaar) en Felix (net 6 jaar) zorgen voor tips voor een perfecte picknickplaats, mét illustraties. Lucas houdt van rust, Felix vindt een drukke speeltuin ook wel kunnen.


Deze foto is een beetje wazig, maar de uitleg voor de picknick-deken is heel helder. Ik vind het super leuk om deze "technische" illustraties te maken. Ook voor het picknick-deken vind je extra uitleg op dit blogje.



 En toen was het al lang zomer, en hadden we nog een lege pagina! Ik zocht en vond iets wat er leuk uitzag op Pinterest. Het werd getest door Felix en goedgekeurd voor publicatie: een supergemakkelijke vlieger die gewoon heel goed vliegt! Ook dit seizoen is er weer een prijsvraag. Je kan een echte Liefde uit de Lappenmand knuffel winnen!


En op de achterflap zorgde Marie weer voor een stap-voor-stap tekening. Dit seizoen werd het een kolibri. In welke kleur maak jij hem?


Veel plezier met ons zomernummer!

Reacties

MEEST GELEZEN